Laci és Eni
2015. szeptember

„,A legnagyobb élmény a 2 hetes kint tartózkodásunk alatt az az általatok lefoglalt Curieuse-os kirándulás és a teknősökkel töltött idő volt.”

A legnagyobb élmény a 2 hetes kint tartózkodásunk alatt az az általatok lefoglalt Curieuse-os kirándulás és a teknősökkel töltött idő volt. Erről a kirándulásról annyit, hogy itt nem lehetett bankkártyával fizetni, csak készpénzt fogadtak el. Reggel minket egy külön kis csónakkal vittek a szigetre, majd csak ebédnél csatlakozott hozzánk egy nagyobb csoport. Így szinte a nap nagy részében kettesben voltunk, mind a tekikkel, mind a természetvédelmi területen, mind pedig a sziget túloldalán lévő parton (Anse St. José), ahova szintén kis csónakkal jöttek értünk, hogy visszaszállítsanak minket a kiindulási ponthoz, a teknősökhöz. :-) Délkörül ebédeltünk: bőséges grill (hal, csirke) és saláta tállal vártak minket, desszertnek egy kis gyümölccsel.

Tovább olvasom >>>

Laci és Eni
2015. szeptember

„,A legnagyobb élmény a 2 hetes kint tartózkodásunk alatt az az általatok lefoglalt Curieuse-os kirándulás és a teknősökkel töltött idő volt.”

A legnagyobb élmény a 2 hetes kint tartózkodásunk alatt az az általatok lefoglalt Curieuse-os kirándulás és a teknősökkel töltött idő volt. Erről a kirándulásról annyit, hogy itt nem lehetett bankkártyával fizetni, csak készpénzt fogadtak el. Reggel minket egy külön kis csónakkal vittek a szigetre, majd csak ebédnél csatlakozott hozzánk egy nagyobb csoport. Így szinte a nap nagy részében kettesben voltunk, mind a tekikkel, mind a természetvédelmi területen, mind pedig a sziget túloldalán lévő parton (Anse St. José), ahova szintén kis csónakkal jöttek értünk, hogy visszaszállítsanak minket a kiindulási ponthoz, a teknősökhöz. 🙂 Délkörül ebédeltünk: bőséges grill (hal, csirke) és saláta tállal vártak minket, desszertnek egy kis gyümölccsel.

A csoport akikkel ebédeltünk túra vezetéssel ment végig a természetvédelmi területen, nekünk pedig még egyszer volt időnk a teknősökkel egyet fényképezkedni. Majd az Anse St. José-nél vártuk be őket és mentünk velük St. Pierre szigetéhez sznorkelezni. Nekünk így egy nyugis, ráérős, és mindent megnézős napunk volt. Nem kellett sietnünk, mindenhol volt időnk, míg a másik csapatnak akikhez becsatlakoztunk, alig volt ideje a teknősökkel lenni vagy kiélvezni a sziget szépségét. Őket csak ezért említettük, mert szerintünk nekik elég rohanós volt így a napjuk (ők +1 szigeten voltak még a délelőtt folyamán) és hogy megírjuk, hogy nem cseréltünk volna velük semmi pénzért. 🙂 A kirándulás leendő résztvevőinek üzenjünk, hogy vigyenek magukkal banánt és/vagy salátát mert akkor nagyon nyerők lesznek a tekiknél. 🙂

A kirándulás végeztével haza vittek minket.

Az egyetlen negatívum ebben a napban az volt, hogy nem jöttek értünk reggel, ami elég fura volt hogy nem volt benne az árban. Egy idegen helyen, egy délután alatt elég nehéz volt leszervezni az odautat, de szerencsére kaptunk segítséget.

A kocsibérléssel kapcsolatban: Tessier pontosan hozta az autót, teljesen rendben volt. Egy kicsit sérült volt, igazából át sem nézette velünk, csak ideadta és vihettük is. 🙂 Nagyon laza volt és rugalmas. Leadásnál azt beszéltük meg, hogy a kikötőben hagyjuk az autót, nem volt ezzel sem problémája.

Itt tudtunk bankkártyával fizetni. Kia Picanto típusú kisautónk volt, amivel a sziget egyik végéből a másikba kb. fél óra alatt eljutottunk.