Tamás
2016. január

„,...mintha a kék lagúna film forgatásának helyszínén lennénk..... A part gyönyörű, a szobák egyszerűek, de tiszták, aki nem a légkondis wellness részlegért utazik ide, mindenképp tökéletes választás.”

Nekiültem, remélem hasznosak lesznek észrevételeink.
1. Utazás
– mi az Emirates járatával mentünk, nincs mit hozzáfűzni, mind időben, mind kényelemben a legoptimálisabb, Magyarországról délután indul, Dubaiban egy kis kínlódás, de reggel már Seychelle…

Tovább olvasom >>>

Tamás
2016. január

„,...mintha a kék lagúna film forgatásának helyszínén lennénk..... A part gyönyörű, a szobák egyszerűek, de tiszták, aki nem a légkondis wellness részlegért utazik ide, mindenképp tökéletes választás.”

Nekiültem, remélem hasznosak lesznek észrevételeink.
1. Utazás
– mi az Emirates járatával mentünk, nincs mit hozzáfűzni, mind időben, mind kényelemben a legoptimálisabb, Magyarországról délután indul, Dubaiban egy kis kínlódás, de reggel már Seychelle…

2. Fogadás a reptéren
– hát itt volt némi zavar, a 7South ugyan ki volt írva, de minket senki nem várt, ugyan én is elmulasztottam a voucher kikérését, de védelmemben szólva, el voltam foglalva, hogy a bérautós cég sem volt sehol…
– a nyelvtudásbeli hiányosságaim is közrejátszottak, hogy Rékát kellett kitartóan hívnom, hogy mitévők legyünk
– végül megoldódott minden, a bérautós – tök jó fej – kolléga megérkezett, bőszen magyarázta a ” traffic-ot”, persze szerintem egyszerűen elfelejtett minket, és végül kaptunk egy Hyundai-t a Suzuki, majd Kia helyett….
– de gördülékenyen ment utána minden, az ár nagyon baráti volt – szerintem a saját kocsiját adta bérbe – végre megihattam az első söröm, váltottunk pénzt a reptéri – “meg lehet munka közben műteni” – pénzváltóban, és próbáltunk “átszellemülni” a paradicsomban….

3. Szállás
– Miután szereztünk egy helyi térképet, elindultunk a szállásra, minden klassz volt, a kis koreai gép “köhögött” az emelkedőkön, de sikeresen elértünk a félszigetre, ahol némi-nemű keresgélés után megleltük a sok Anse Soleil közül a miénket. Tériszonyosoknak nem javaslom az útvonalat, hát nem egy autópálya visz le a partra, persze a megérkezés utáni látvány mindenért kárpótolt.
– A bejelentkezéskor ismét szembesültem, hogy újra angol órákat kellene vennem, kis félreértés volt először, azt hittük a parkoló és WC melletti szoba lesz a miénk, már éppen “költözni” szerettünk volna a Kempinskibe, mikor kiderült, hogy az csak egy “temporary room”, amíg elkészül a szobánk, tudunk zuhanyozni, pihenni. Nem győztem elnézést kérni a recepciós hölgytől.
– Na, mintha a kék lagúna film forgatásának helyszínén lennénk….. A part gyönyörű, a szobák egyszerűek, de tiszták, aki nem a légkondis wellness részlegért utazik ide, mindenképp tökéletes választás. Itt a tenger kicsit “haragosabb” mint a nyugati, védettebb oldalon, nincs szobaszervíz, szegényes az étlap, wifi hébe-hóba, de pont e miatt a feeling miatt jöttünk ide.
– A parton van egy tuti családi étterem vagy 10 kutyával, akik éjszaka majd megettek minket……..Gyalogtúra nem ajánlott este!!!!

4. Búvárkodás
– tulajdonképpen rendben ment minden, megtaláltuk őket, majd kiderült, hogy a szállásunktól 300m-re van az igazi induló bázis, valószínű elsősorban a Kempinskis vendégekre kihegyezve. Ez sajnos meglátszott a merülő helyek minőségén, hát klasszikus “tuti, csak ide a közelbe” merülések voltak, talán nem veszitek nagyképűségnek, jó pár helyen a világon merültem már, itt sokkal többet vártam. Az, hogy veszettül drága minden, tudtuk, de a leírásokban hajós, külső szigeteken való merüléseket olvastunk, ezzel szemben csak az öböl széléig mentünk, volt, hogy még ivóvizet is elfelejtettek a csónakba rakni. Az, hogy mi minden felszerelést vittünk, úgy láttam nem sokat számított, a full díjat fizettük. Ha búvárokat fogadtok, ezt érdemes jobban leszervezni, és esetleg az északi bázisokkal próbálkozni.

5. Étterem, látnivalók
– a kocsinak hála bejártuk a szigetet, javaslom, mindenkit beszéljetek le, hogy autó nélkül próbálkozzanak a szigeten, képtelenség, és persze életveszélyes közlekedni gyalog.
– a legtöbb étteremben “pokróc” a kiszolgálás, de rájöttünk, ez nem udvariatlanság, egyszerűen mindenki le van lassulva……
– a szállásunk 30km-es körzetében tulajdonképpen minden kajás helyet meglátogattunk, a No1.a  Kempinski és a mi szállásunk mellett, az erdőben található  Maria’s Rock Cafe, aki a sziget ezen oldalán jár, ne hagyja ki! A keleti oldalon a Kaz Creol curry-je is pazar.
– szubjektív vélemény, de a sziget keleti oldala közel sem olyan szép, a nyugati, északnyugati partokat mi sokkal többre értékeltük
– a főváros nem egy New York, de a halpiacot nem szabad kihagyni….

6. Általánosan
– az európai embernek az alkohol központi kérdés, kipróbáltuk, a kumar-kumar-ban pont annyi a rum és a sör mint a Viktoriában található supermarketben… de ezt Ti is biztos tudjátok…
– egyébként tényleg, Afrikában nem megszokott, de itt mindenki kedves, és becsületes, volt, hogy elhagytuk a táskánkat, benne útlevéllel, pénzzel, és mikor visszamentünk, ki volt készítve, természetesen hiánytalanul….

Hát hirtelen ennyi jutott eszembe, még 1x elnézést, hogy elfelejtettem elküldeni a nektek vitt pálinkát, még most is sírok, hogy a reptéri kukában végezte…. Na de majd legközelebb….