Hajóbérlés, vitorlázás a Seychelle-szigeteken

Először a 9. században, merész arab tengerészek vitorláztak az akkor még teljesen ismeretlen, és feltérképezetlen Seychelle-i vizekre. Azóta főníciai, polinéziai, kínai, majd később több más nemzet zászlaja alatt hajózó tengerész látogatta a lenyűgöző szigetvilágot. A rikítóan fehér homokban mindössze kalózkincseiket és lábnyomukat hagyva maguk után.

Megőrizve hajdani szépségét és számtalan természeti kincsét, Seychelle mára a modern vitorlázók által látogatott, és kedvelt nyaralóhellyé vált. A vitorlázás egy eredeti, és különleges módja a Seychelle-i vakációnak, mely a szárazföldről csak nehezen, vagy egyáltalán nem megközelíthető öblöket, és rejtett partszakaszokat is elérhetővé teszi a kíváncsi utazók számára.

A szigetvilág az egyenlítőtől délre, a 4 és 10 szélességi fokok között behatárolt 1.4 milló négyzetkilóméteren található. A legdélebbi néhányat kivéve, mind a 115 sziget az Indiai-óceán déli részén olykor megjelenő ciklonoktól távolra esik.

Kiváló horgonyzási lehetőségekkel, rövid, könnyen vitorlázható távolságokkal, valamint a majdnem egész évben nyugodt tengerrel, a Seychelle-szigetek valódi vitorlás paradicsom. Szinte úgy tűnik, hogy Seychelle „szándékosan” a rekreációs vitorlázás számára lett teremtve.

A Mahe, Praslin, és La Digue köré csoportosuló 41 gránitsziget, és 2 korallsziget alkotja az ismertebb, Belső-szigeteket. A többi, 72 sziget legtöbbje, a Belső-szigetektől egészen Madagaszkár északi csúcsához közeli Aldabráig húzódó, látványos ívben helyezkedik el. Ezek a lapos korallszigetek formálják a Külső Seychelle-szigeteket.

Az Afrika keleti partjaitól 260 és 865 tengeri mérföld között fekvő szigetvilágot teljes egészében csak a tengeri hajóutak résztvevői, és a hajóbérlés lehetőségével élő utazók ismerhetik meg.

Ajánlatkérés hajóbérlésre

Ajánlatkérés hajóbérlésre

Annak érdekében, hogy a legjobb ajánlatot adhassuk részedre, kérjük, minél pontosabban töltsd ki a lenti adatokat. A *-gal jelölt mezők kitöltlése mindenképpen szükséges.


Ajánlatkérés hajóbérlésre

Annak érdekében, hogy a legjobb ajánlatot adhassuk részedre, kérjük, minél pontosabban töltsd ki a lenti adatokat. A *-gal jelölt mezők kitöltlése mindenképpen szükséges.