Belépés a nemzeti parkba

A határtalan óceán és a Seychelle-i szigetvilág felfedezésének alig vannak korlátai, mégis az ökológiailag érzékeny nemzeti parkokba és védett területekre történő belépés gyakran engedély és/vagy minimális partraszállási és horgonyzási díj köteles.

A Belső-szigetek esetében automatikusan kiállított engedélyek, valamint a díjak kiszabása elsősorban a természetvédelem érdekében történik, és a beszedett összeg természetesen környezetvédelmi célokra fordítódik. Az engedélykérési és díjfizetési folyamat egyszerű és kényelmes, horgonyzás után az illetékes tisztviselők hajóval érkezve kiállítják az engedélyt és beszedik a díjat.

A nemzeti parkok és védett területek a következők: Aride, Cousin, Curieuse Tengeri Nemzeti Park, Ile Cocos Tengeri Nemzeti Park, Ste. Anne Tengeri Nemzeti Park, és St. Pierre. Az éjszakai horgonyzási díjak 10 euró/hajótól indulnak.

Néhány sziget magánkézben van, így a szigetre lépés a tulajdonos ellenőrzésével történik. Ezen szigetek közé Anonyme, Bird, Chauvre Souris, Cousine, D’Arros és St Joseph atoll, Denis, Félicité, Frégate, Grande Soeur, Petite Soeur, Moyenne, North, Round Island (Mahe), valamint Round Island (Praslin) tartozik. A partraszállási díjak 10 euró/főtől kezdődnek.

A Külső-szigeteken kizárólag a helyi kapitánnyal és legénységgel rendelkező hajóbérlés engedélyezett. Ezen szigetek közül sok az Island Development Company (IDC) irányítása alatt áll, és csak előre kiváltott engedéllyel lehet rajtuk partra szállni.

Az alábbi szigetek tartoznak az IDC felügyelete alá: Alphonse, Bijoutier, Coetivity, Desroches, Farquhar, Poivre Atoll, Platte, Providence Atoll, Remire, Silhouette, és St. Francois. Ezen szigetekre lépéshez az IDC-től kell engedélyt kérni, a partraszállási díjak 20/főtől kezdődnek.