Vitorlázás a Belső-szigeteken

Az életre szóló élmény már Mahe körbevitorlázásával elkezdődik, melyről a sziget 44 mérföldnyi lélegzetelállító partovonala, 65 tengerpartja, és rejtett öblei gondoskodnak. Az ismertebbek közül Beau Vallon, Baie Ternay, Port Launay, Anse A La Mouche, Baie Lazare, Intendanse, és Anse Royal, míg a kevésbé ismertek Anse Jasmin, Anse Du Riz, és Petit Anse mindössze néhány az éjszakai horgonyzásra is alkalmas, fantasztikus partszakasz és öböl közül.

A Mahe-t körülvevő kisebb-nagyobb szatelit szigetek mindegyike újabb vitorlás úticélt és kalandot jelent. A kicsit távolabbra (24 tengeri mérföldre) fekvő Praslin-t és a környezetében található szigeteket szintén „kötelező” meglátogatni, ha már egyszer az utazó vitorlással járhatja Seychelle-t.

Praslin és a mellette fekvő La Digue is számos világhírű partszakaszt és eldugott öblöt rejt, de nem szabad megfeledkezni az apró rezervátumszigetekről sem. Ugyan általában egy egyhetes vitorlás programba már nem fér bele, de Frégate, és a 2 korallsziget, Denis, valamint Bird is viszonylag közel található.