Vitorlázás a Külső-szigeteken

Évente csak nagyon kevés szerencsés vitorlázó jut el a fő szigettől távolabb eső, külső szigetcsoportokhoz. Ezeken a tájakon a természet magányát kereső utazók csak az azúrkék óceánnal, magányos lagúnákkal, a végtelenbe vesző horizonttal, és páratlan élővilággal találkoznak.

A Külső-szigetekre induló vitorlás túrákhoz kizárólag helyi személyzettel ellátott hajóknak állítanak ki hajózási engedélyt. Déli irányban haladva, Mahe-tól mintegy 20-22 óra vitorlázással érhető el a Vasco De Gama által felfedezett Amirantes, az első útba eső szigetcsoport.

Még délebbre, az Amirantes-csoporttól egy éjszakányi vitorlásútra találhatók az Alphonse-szigetek. A Külső-szigetekre alapvetően jellemző az igazán bőséges halállomány, és Alphonse környezetében a tengeri horgászat, és a búvárkodás páratlan élményt nyújt.

Délnyugati irányba folytatva a vitorlás utat, a Farquhar-csoport, majd innen nyugatra, az UNESCO Világörökség részét képező Aldabra szigetcsoport fekszik. Ezekre az elhagyatott vidékekre már csak igazán felkészült és tapasztalt kapitánnyal érdemes elindulni.

A semmibe vesző szigetek közül Farquhar és Cosmoledo repülővel is elérhető, így a vendégekre itt várakozó vitorlással továbbhajózva, a környező szigetek felfedezése is könnyebbé válik. A Föld egyik legelbűvölőbb tája, és az Aldabrán fellelhető páratlan természeti kincs mindenképpen megéri a kivételes kalandot.