Another World – egy kivételes ország

kép 3 Coco De Mer, a világ legnagyobb termése (PC - Raymond Sahuquet) - Seychelle-szigetek - Copy_JUDY

Coco De Mer

A Seychelle-szigeteket elkerülik a ciklonok, távol esik a földrengés, cunami és terrorveszélyes területektől. A politikai helyzet stabil, a szárazföldön nincsenek mérgező állatok, és a trópusi övre kifejezetten jellemző fertőző betegségek sem ütik fel a fejüket.
A szigeteken jó a közbiztonság, az országnak egész évben kiegyensúlyozott és kellemes klímája van. Az óceán is többnyire 30 fokos és az év nagy részében nyugodt, körültekintéssel nem jelent veszélyt még gyerekek számára sem.
A tengerpartok, melyek közül számos a világ legszebbjei között számon tartott, még szinte teljesen érintetlenek. Nem csúfítja őket szállodák, napozóágyak és gyorséttermek sora, csak a hegyek, a buja növényzet, és a gyönyörű színekben pompázó óceán veszi a turistákat körül.
A kifinomult ízlés mellett néhány ok arra, hogy miért pont a Seychelle-szigetekre esik sok utazó választása. A mindennapi hajtásból, az emberek tömegétől elszakadni vágyó nyaralók legnagyobb része nem is keres mást, mint a természet magányát.
A Seychelle-szigeteki kormány nagy gondot fordít a paradicsomi állapotok megőrzésére és az ökoturizmus elősegítésére. A földterület 47%-a és az óceán számos térsége természetvédelmi terület vagy nemzeti park.
Az óceánokban egyedüli gránit szigetcsoport, a világ legnagyobb korall atollja, az egyik legkisebb béka, a legnehezebb szárazföldi teknős és még számos világhírű nevezetesség található itt.