Alphonse-csoport

Alphonse-sziget © Kelecsényi Attila

Alphonse-sziget © Kelecsényi Attila

Alphonse
A csoport fő szigete, egy kis, hármoszög alakú sziget, amely alig 1,2 km széles, és egy csodálatos korallzátony védelmezi. 400 km-re felszik Mahe-tól és eredetileg a kókuszipar és a guano kitermelés miatt töltött be fontos szerepet a Seychelle-szigetek életében. Manapság fontos fészekrakó helye teknősöknek és különböző tengeri madár kolóniáknak. Alphonse azon kevesek közé tartozik a Külső-szigetek közül, amelyek szállást is kínálnak. 25 luxus bungalló és 5 suite várja az ide látogató turistákat. A sziget érintetlen vizei a legyező horgászoknak, mélytengeri horgászoknak és búvároknak kínál kimagaslóan kedvező lehetőségeket. Mahe-ról 1 órás repülőúttal juthatunk el ide.

Bijoutier
Alphonse szomszédságában fekszik és büszkén foglal helyet a türkizkék lagúnában. Ez a kerek, 2 hektáros, cserjésekkel és kókuszpálmákkal tűzdelt sziget úgy fekszik a lagúnában, mint egy korona ékköve. Egy séta körbe a szigeten mindösze 10 percig tart. Bijoutier mindig is lakatlan volt ezért változatos élővilággal dicsekedhet. Fregatt madarak, teknősök, mocsári rákok  lakóhelyéül szolgál. Alphonse szigetéreől indulnak kirándulások ehhez a kis gyöngyszemhez.

St. Francois
Egy alacsonyan fekvő, v-formájú, kókuszpálmákkal övezett lapos homkozátony, melyet Alphonse-tól csak egy keskeny, de mély csatorna választ el.
A sziget nemrégiben alakult ki és a szegény termőtalaj gátat szab a fejlődésének. Egy maréknyi ember kókusz begyűjtéssel foglalkozott itt, de az ültetvény sosem volt iagazán termelékeny.
A St. Francois-t körülvevő sekély homokos rész széles körben elfogadottan a legjobb horgászati hely bonefish-re és a közeli Alphonse Island Lodge legyező horgászatot kedvelő vendégei számára.