Amirantes-csoport

African Banks
Az Amirantes csoport legészakibb tagja és két kis szigetből áll, melyek egymástól 2 km-re fekszenek, közel az Amirantes partvonal széléhez.
Ezek a lakatlan szigetek egykoron a tengeri madár tojásaikról voltak híresek, és a körülöttük elterülő óceán nagyon gazdag halállománnyal rendelkezik. Makrélák, tonhalak és cápák figyelhetők meg ezen a környéken.
Mindkét sziget lapos, és alig három méterrel emelkedik a tengerszint fölé, mégis 14 km-es távolból már jól láthatók, ahogy a hullámok megtörnek a közelükben fekvő zátonyon.

D’Arros
255 km-re délnyugatra fekszik Mahe-tól és kb. 45 km-re nyugatra Desroches-től. St. Joseph atollal közösen magántulajdonban vannak. Egy kiemelkedően szép lagúna található itt.
A sziget néhány madárkolóniának is otthont ad, mint például fregatt madarak, déltengeri csérek, üstökös csérek és trópusi madarak. Egy kisebb számú szárazföldi óriásteknős populáció is megtalálható D’Arroson, és tengeri teknősök is gyakran látogatnak a szigetre fészekrakás idején.
Egykoron egy neves seychellois család tulajdonában állt, majd 1975-ben egy iráni herceg, Shahram Pahlavi-nia vásárolta meg. Azóta is magánkézben van.

Desroches - érintetlen partszakaszok

Desroches – érintetlen partszakaszok

Desroches
Ez a sziget található legközelebb Mahe-hoz (230 km) az egész Amirantes-csoportból, és az egyetlen, amelyik szállást is kínál. A korallsziget 5 km hosszú és 1,5 km széles, összesen 14 km hosszú csodálatos tengerparttal rendelkezik, melyet kókuszpálmák és casurina fák szegélyeznek.
Desroches Mauritius egy korábbi francia kormányzójáról kapta a nevét, és mint sok a Seychelle-szigetek közül, neves kókuszültetvénnyel rendelkezett.
A szigetre, és az itt található exkluzív Desroches Island Resortba Mahe-ból 50 perces repülőúttal lehet eljutni, és kiváló lehetőségeket kínál mélytengeri horgászathoz, legyező horgászathoz és búvárkodáshoz.

Poivre Atoll
D’Arros-tól 40 km-re délre és Mahe-tól 270 km-re délnyugatra fekszik, a lagúnájáról és a mélytengeri horgászatról híres.
Az atollt alkotó két szigetecske, Poivre és Ile du Sud, teljesen különböző karakterisztikával rendelkezik és egy lagúna választja el őket egymástól.
Poivre Mauritius kormányzójáról, Pierre Poivre-ról kapta a nevét, aki kulcsfontosságú szerepet töltött be a távolkeletről behozott fűszerek bevezetésében a Seychelle-szigeteken.
Poivre-on találhatóak a legrégebbi kókuszültetvények a Külső-szigeteken, melyek biztos jövedelemmel szolgáltak a szigetet lízingelő vagy birtokló embereknek.
Számos endemikus madárfaj található meg itt, továbbá fészekrakó helye cserepes- és levesteknősőknek is.

Remire-sziget
Eagle-ként (sas) is ismerik, kb. 245 km-re délnyugatra fekszik Mahe-tól a legészakibb részén az Amirantes-csoportnak.
A bájos szigetet halban gazdag vizek ölelik körül és egykoron az amerikai Wendy Veevers-Cater otthona volt, aki éveket töltött a szigeten a családjával, mielőtt a sziget a kormány tulajdonában lévő Island Development Company (IDC) vezetése alá került.
A szigetet nagyra becsülték az I. Világháború után itt zajló guanó fejtés miatt, és festői profilját a casuarina fák adták. Veever-Cater letelepedési kísérlete után az IDC munkásokat helyezett a szigetre, hogy tisztán tartsák azt, gondozzák a kókuszültetvényt és karbantartsák az itt található faházakat.

St Joseph © Levy Laurent

St Joseph © Levy Laurent

St. Joseph Atoll
250 km-re fekszik Mahe-tól délnyugatra és a közvetlen közelében lévő D’Arros-szigettel mindig hasonlóan alakult sorsuk.
Az atoll St. Joseph, Fouquet, Ressource, Ile Varres, Petit Carcassaye, Grand Carcassaye, Benjamin, Banc Ferrari, Chien, Banc de Sable, Banc Cocos, Ile Paul ésand Pelican szigetekből áll, melyek közül a maga 1000 hektáros területével St. Joseph a legnagyobb.
D’Arros-hoz hasonlóan, egykoron St. Joseph-en is casuarina, bois mapou és bois blanc fák társaságában virágzó kókuszültetvény volt. Kis lélekszámú szerződött munkás élt itt akik kopratermesztésből és halászatból éltek.
Az atoll lagúnájában tüskésfarkú ráják nagy populációja él, és jelentős számban találhatunk teknősöket is. A dagály idején kék mocsári rákok vándorolnak a lagúna mélyebb vizeiből a sekélyebb területekre. Bonefish, sügérek, homárok és számos hal él még itt. Osztrigák nőnek a korallfalakon és a tengeri füves aljzaton, amely a lagúna nagy részében található.
Fregatt madarak, gémek, üstökös csérek, kis pólingok és bíbicek kedvelt élőhelye a sziget.