Bird, Denis, Frégate

Bird © Serge Marizy

Bird © Serge Marizy

Bird
A legészakibb Seychelle-sziget, Mahe-tól mintegy fél órás repülőútra, 100 km-rel északra található. Egykoron Ile Aux Vaches volt a neve, amelyet az akkor itt élő dugongokról (tengeri tehenek) kapott.
Az északnyugati monszun ideje alatt (november-május) több millió „Sooty tern” fészkel, de számos más, Seychelle-re jellemző madárpopuláció is otthonra lelt Bird-szigeten. Seychelle északi szegletében az óceáni lemez 3500 méter mélyre zuhan. A Bird-sziget körüli óceán halban kimagaslóan gazdag.
Egy 24 bungalóból álló luxus hotel mellett a világ legnagyobb, élő óriásteknőse, Esmeralda is megtalálható Bird-szigeten.
Bird és Denis a Belső-szigetek két egyedüli korallszigete, kialakulásuk a Külső-szigetekével azonos, mindössze a Mahe-hoz való közelségük miatt sorolják őket a Belső-szigetekhez.

Denis - lapos korallsziget

Denis – lapos korallsziget

Denis
Victoria-tól 95 km-rel északra, és Bird-szigettől 45 km-rel keletre található Denis a második legészakabbra fekvő Seychelle-i sziget.
Akárcsak a legtöbb szigeten, a kopratermelés fénykorában Denis-en is kókusztermesztésből, guano gyűjtésből, és halászatból éltek az emberek.
A szigetet 1975-ben Pierre Burkhardt francia papírmágnás vásárolta meg, hogy a „The island at the edge of the world” marketing szlogennel egy sikeresen üzemelő turista paradicsomot varázsoljon belőle. Később, a 90-es évek közepén a Mason’s Travel, Seychelle első, helyi utazási irodájának a tulajdonába került.
Gazdag növény és állatvilágának köszönhetően, a 350 hektáros Denis kitűnő túraútvonalakat kínál. Mivel Bird-szigethez hasonlóan Denis is az óceáni lemez szélén helyezkedik el, a közeli letöréseknél tengeri horgászat kipróbálásához kiválóan alkalmas helyeket is találunk. Marlin, sailfish, wahoo, barracuda, dorado, tuna és egyéb más, sporthorgászok által kedvelt fajok képezik a zsákmányt.
A szigeten lévő 25 luxus lakosztály tökéletes hely az igazán különleges pihenésre és a világ zajától elszakadni vágyó nászutasoknak.

Frégate - a Mahétól legtávolabb található gránitsziget

Frégate – a Mahétól legtávolabb található gránitsziget

Frégate
A Mahe-tól 55 km-re, és egyben a főszigettől legtávolabbra eső gránitsziget a kalózok kedvelt rejtekhelye volt a XVII. században. A mai napig élő legendák szólnak az itteni kincsről, amely Frégate 280 hektáros területén lehet valahol elrejtve.
A második világháború után Harry Savy, seychellois milliomos vásárolta meg. Azóta a szigeten lévő 100 fő körüli lakos a tulajdonos gyümölcs és zöldségültetvényein szorgoskodik, hogy a termés később Victoria piacára kerülhessen.
Nem kevesebb, mint 50 fajta madarat tartanak számon Frégaté-on, melyek között a Magpie Robin és a világ egyetlen Giant Tenebrionid Beetle populációja is fellelhető.
A kalózok helyett ma már Hollywood-i sztárok kedvelt rejtekhelye Frégate, a tengerparton elhelyezkedő villák mindegyikéből milliódolláros kilátás nyílik az óceánra. Anse Victorin-t már többször választották a világ legszebb tengerpartjának, úszáshoz és sznorkelezéshez is tökéletesen megfelel.
A villák vendégei a nyaralás ideje alatt hivatásos környezetvédők segítségével kapcsolódhatnak be Seychelle természetvédelmi programjának egyikébe.