Melyik szigeten nyaraljunk?

A Seychelle-szigetek elhelyezkedése
A Madagaszkártól északkeletre található Seychelle-szigetek 115 gránit és korall szigete az Indiai-óceánban Afrika keleti partjaitól 480 és 1600 km közötti távolságra, az egyenlítőtől délre, a 4. és 10. szélességi fokok között terül el.
A Seychelle-szigeteki Köztársaság 455 km2 földterületet, illetve 1.4 millió km2 óceánt foglal magába, mely az időtlen szépséget és harmóniát egyedülálló módon jelképezi a világszerte híressé vált tengerpartjaival, rendkívül gazdag élővilágával, valamint azúrkék tengerével.
Az Indiai-óceánban található Mascarena Plateau legmagasabb pontjai formálják a Seychelle-szigetek Belső-szigeteit, melyek jellemzően magasan emelkednek ki a tenger szintjéből.
A jóval később keletkezett Külső-szigetek víz alatti vulkánok csúcsain létrejött lapos korallszigetek. A különleges kialakulásuk és a hosszú, elszigetelt fejlődés teszi a Seychelle-szigeteket a Föld egyik természeti csodájává.

Belső-szigetek – Turisztikai központ
Főképpen ezeknek a magas hegyekkel tagolt, dús vegetációjú, fehér homokkal, sziklákkal, és türkiz, átlátszó óceánnal szegélyezett szigeteknek köszönhető a Seychelle-szigetek világhírneve.
Ezek a szigetek a turisták által legismertebbek és legjobban látogatottak.
Az összesen 43 sziget, melyek közül 41 gránit és csupán 2 korallsziget, főképpen Mahe, Praslin és La Digue köré csoportosul. Ezek alkotják az ország kulturális, gazdasági és turisztikai központját.
A lakosság és a turizmus szinte egésze is a Belső-szigetekre koncentrálódik, otthont adva a szállások és programok túlnyomó többségének. Rekreációs lehetőségek, és egyedülálló nevezetességek bősége áll itt az utazók rendelkezésére, melyekhez az egyik legpraktikusabb eljutást a hajós körutazás nyújtja.
Bird, Denis és Frégate egy kicsit távolabbra esik Mahe-tól. Ezek a szigetek mindössze egy-egy luxushotelnek adnak otthont, ami ideálissá teszi őket az elzárt szigetek magányát keresők számára.

Külső-szigetek
72 homokos atoll alkotja a Külső-szigeteket, melyek a Seychelle-platón kívül helyezkednek el, Mahe-tól 230-1150 km-re. Mahe-tól való távolságuknak köszönhetően kevésbé látogatottak, mint gránit testvéreik. Ezek a kis, érintetlen mini világok, melyek közül néhány alig nagyobb egy nagy rakás homoknál vagy egy magányos sziklás kiugrásnál, érintetlen környezetet kínálnak számtalan állatfajnak.
A Külső-szigetek közül csak kettő, Alphonse és Desroches kínálnak szállás lehetőségeket. Luxus bungallókat, mással összehasonlíthatatlan vitorlázási lehetőségeket és olyan horgászatra és búvárkodásra alkalmas helyeket találhatunk itt, ahol kevesen jártak még előttünk.