Silhouette és North Island

Silhouette és a háttérben North Island

Silhouette és a háttérben North Island

Silhouette
A harmadik legnagyobb Seychelle-sziget Mahetól 30 km-re, északnyugatra található. Az itt feltárt sírleletek bizonyítják, hogy arab tengerészek már a IX. században jártak a zöldellő Silhouette-en, mégis állandó lakóira még egészen a korai 1800-as évekig várnia kellett.
Sokáig a Dauban család tulajdonában állt, akik állítólag annak idején egy hegedűért cserélték el afrikai tulajdonosával. A szigeten a mai napig áll, és látványosságként szolgál a korabeli családi kúria és a Dauban mauzóleum.
2010 augusztusában, a Silhouette Nemzeti Park megalapításával a sziget 93%-át védett területté nyilvánították. Mahe után ez a második legmagasabb sziget, a 731 méterre emelkedő hegycsúcsát gyakran felhő fedi. Az élő természeti múzeumként működő, mesés szépségű Silhouette ideális hely a kirándulni vágyóknak.
Hodoul, a hírhedt Seychelle-szigeteki kalóz az itt elrejtett kincsével, az 5 csillagos Labriz Silhouette Hotel pedig 116 szobával várja az idelátogatókat. Mahe északnyugati partjairól fényképezve pedig fantasztikus naplementés képek készülnek a kizárólag hajóval megközelíthető szigetről.

North Island
A Silhouette-től mindössze néhány km-re északra lévő North, az első szigetek között volt, melyre Alexander Sharpeigh kapitány, az 1609-es Seychelle-i expedíciója során partra szállt. Korabeli források szerint, a Mahe közelében lévő szigeten kiváló minőségű kókuszdiót, és rengeteg óriásteknőst talált.
Közismerten Seychelle egyik legtermékenyebb talajú szigete, ahol egészen a mostani időkig az itteni kókuszültetvényből és halászatból éltek.
2003-ban a Wilderness Safaris egy 11 faházból álló, 5 csillagos üdülőhelyet nyitott. A luxusszálloda a Seychelle-szigetekre érkező mezítlábas, ökoturizmus iránt érdeklődők igényeit hivatott maximálisan kielégíteni. Már több híresség, többek között a közelmúltban a Beckham házaspár, illetve a Brit hercegi pár szállt meg North szigeten.
A menedzsment a „Noé bárkája” program keretében megpróbálja visszaállítani a környezetet olyanná, amilyen az első telepesek megérkezése előtt lehetett. A Seychelle-szigeteken őshonos, és mára veszélyeztetett fajok bemutatása mellett gondosan védik is a természet örökségét. A sziget környezete halban rendkívül gazdag. A szálloda ezt kihasználva lehetővé teszi, hogy a vendégek a főszakáccsal személyesen egyeztethessenek étrendjükről.