Túrázás

Túrák a belső gránitszigeteken

Fakultatív kirándulások a Seychelle-szigeteken © Kelecsényi Attila

Fakultatív kirándulások a Seychelle-szigeteken © Kelecsényi Attila

A Seychelle-szigetek világhírű szépségét és egyedi élővilágát bemutató túrák rendkívüli élményt nyújtanak.

A lapos korallszigetek kényelmes part menti sétákat, a tenger szintjéből magasan kiemelkedő gránitszigetek pedig változatos, szintkülönbségekkel tagolt terepet kínálnak a természetkedvelő túrázóknak.

A fél-, egynapos túrák legtöbbje átlagos edzettségi állapottal könnyedén teljesíthető. Mindazonáltal az edzettebb, sziklamászáshoz szokott sportemberek is találnak meredekebb/nehezebb útvonalat.

A három főbb szigeten (Mahe, Praslin, La Digue) igazán elemükben lehetnek a túrázáshoz szokott utazók. A többnyire nemzeti parkban található túraútvonalak vagy bámulatos tengerpartok mentén, vagy hegyoldalban vezetnek, és végül valamely neves partszakaszra érnek. A lélegzetelállító panoráma és a páratlan élővilág mellett, ezekre a partokra érve még a sznorkelezés lehetősége is adott.
Az útvonalak többsége Mahe-n található, így az általunk vezetett túrák is többnyire Mahe-n, valamint a hajós körutazások során meglátogatott szigeteken vannak.

Túrák a körutazás alatt

Túrázás a Seychelle-szigeteken © Amri

Túrázás a Seychelle-szigeteken © Amri

A hajós körutazás alatt a vendégek számos olyan szigetre jutnak el, ahová egyébként idő hiányában nem lenne lehetőségük. A programok közül a szigettúrák kiváló lehetőséget adnak a kizárólag Seychelle-en előforduló növények és állatok megismerésére.

Praslin-on a Valle De Mai, La Digue-en a L’Union Estate és a csodaszép tengerpartok, a Grand Soeur szigeten tengerparti túra, Aride-on madár túra, Curieuse-ön pedig egy mangrove túra leggyakrabban a körutazás része.

Mivel készüljünk a túrákra?

Kényelmes, túrázásra alkalmas cipő mindenképpen fontos, hiszen sokszor sziklás terepen vezetnek az útvonalak. Valamint hátizsák, amiben bőséges ivóvíz, naptej, esetleg törölköző és ennivaló, a visszaúton pedig a szemét kaphat helyet. Emellett a napszemüveg és a kalap is jól jöhet a ragyogó napsütésben.